Handel | Detailhandel

Kerstgeschenk en eindejaarsgeschenken, een traditie bij uitstek!

Een kerstgeschenk en eindejaarsgeschenken zijn onlosmakelijk verbonden aan de decembermaand. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de tradities waarmee deze maand omgeven is. Een kerstgeschenk en eindejaarsgeschenken zijn een blijk van waardering aan personeel, medewerkers en belangrijke relaties. Deze relaties kunnen klanten zijn, maar bijvoorbeeld ook leveranciers of een tussenpersoon die in het achterliggende jaar veel voor je heeft gedaan. De traditie van het kerstgeschenk en eindejaarsgeschenken voert terug tot de 19-de eeuw. Het waren destijds de boeren die hierin voorzagen. Als er mensen bij hen aan de deur kwamen om hen een fijne kerst te wensen, dan konden de mensen rekenen op iets te eten en te drinken van het boerengezin. Het personeel dat het boerengezin in dienst had wilde uiteraard ook graag kerst met hun familie vieren. Dit ‘mocht’ op Tweede Kerstdag en de boer gaf het personeel dan altijd een mand met lekkernijen mee om de feestvreugde te vergroten. Deze geste werd overgenomen door ambachtslieden en weer later door bedrijven, winkels en organisaties en een traditie van kerstgeschenk en eindejaarsgeschenken was geboren.

 

Kerstgeschenk en eindejaarsgeschenken anno nu

Uiteraard is er in de loop der jaren het één en ander veranderd op het gebied van het kerstgeschenk en eindejaarsgeschenken. Er wordt al lang niet meer voorzien in enkel en alleen eerste levensbehoeften. Eten en drinken is echter vandaag de dag nog wel een belangrijk onderdeel van de meeste pakketten. Het kerstpakket op maat is echt een trend op zich aan het worden. Door te kiezen voor een kerstpakket op maat wordt een pakket meer persoonlijk. Een kerstpakket samenstellen kun je als werkgever natuurlijk zelf doen, maar vergeet niet dat het personeel van tegenwoordig hierbij ook graag een vinger in de pap heeft. Een kerstpakket samenstellen kun je dan ook door een kleine groep medewerkers laten verzorgen, waarbij je er natuurlijk wel voor zorgt dat dit niet elk jaar dezelfde medewerkers zijn. Originele kerstpakketten, luxe kerstpakketten of juist goedkope kerstpakketten, een kerstgeschenk en eindejaarsgeschenken zijn in elk budget in te passen. Zeker wanneer je kiest voor het kerstpakket op maat.

 

Trendy kerstpakketten

Het kerstpakket eindejaarsgeschenken die altijd goed in de smaak vallen zijn de themapakketten van een bepaald land, bijvoorbeeld Italië of Spanje. Andere themapakketten die erg populair zijn zijn de kerstpakketten BBQ en het kerstpakket mannen. Voor zowel de kerstpakketten BBQ en het kerstpakket mannen geldt dat je hier uiteraard wel het personeel voor moet hebben dat dit weet te waarderen. Dit kerstgeschenk past uitstekend bij beroepsgroepen waar relatief veel mannen werken. Om de dames die bij deze bedrijven werken niet voor het hoofd te stoten kun je uiteraard voor hen een op maat gemaakt pakket laten maken. Ook de luxe kerstpakketten en originele kerstpakketten zijn pakketten waar de medewerkers de handen voor op elkaar krijgen. Bij dit kerstgeschenk gaat het niet zozeer om de hoeveelheid artikelen in het pakket, maar meer om de kwaliteit, exclusiviteit en originaliteit ervan.

 

Last minute kerstpakketten

De decembermaand is altijd een drukke maand. Zo kan het dus best gebeuren dat u erachter komt dat u nog helemaal geen kerstgeschenk voor uw medewerkers en relaties heeft geregeld. Geen paniek, want ook op het laatste moment is er nog tijd, gelegenheid en voldoende keus om een mooi kerstpakket te regelen. Zo valt er namelijk ook in zogenaamde last minute kerstpakketten nog van alles te kiezen en zelf samen te stellen. Wij denken hierin graag met u mee en uw uitdaging is daarmee onze uitdaging geworden. Kerstgeschenk en eindejaarsgeschenken zijn een traditie en mogen nooit uitmonden in stress. Die heeft u immers misschien wel genoeg in de drukke decembermaand.

 

Lees meer van dit soort tips op onze Tips blog.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader