Handel | DetailhandelMotorvoertuigen en tweewielers

Fietsendrager voor op de trekhaak

Hoewel de auto het meest handige vervoersmiddel is om ergens te komen, blijven wij Nederlanders natuurlijk een fietsnatie in hart en nieren. Een goede fietsdrager voor op de trekhaak is daarom een bijzonder nuttige toevoeging van onze mogelijkheden niet alleen met de auto naar een interessant gebied te rijden, maar daar gebruik te maken van de meegenomen fietsen. Dit geldt voor korte tripjes binnen ons eigen land, maar natuurlijk ook en vooral als we fietstochten willen maken tijdens onze vakantie in het buitenland.

Een geniaal stukje techniek

Het zal menigeen verbazen hoe het mogelijk is dat een dergelijke fietsendragerconstructie zo stevig op één enkel punt gemonteerd kan worden, maar de techniek staat voor niets. Het klemsysteem is daarbij zo goed, dat de fietsendrager zo muurvast op de trekhaak komt te zitten, dat er geen enkele kantelbeweging opzij mogelijk is. Opzij is hierbij van groot belang, want met een goede trekhaakfietsendrager is het wel mogelijk deze naar achteren te kantelen, zodat men zich toegang kan verschaffen tot de kofferbak van de auto.

Merken en aantallen

Als je een fietsendrager voor op de trekhaak aan wilt schaffen, kun je daarvoor bij een aantal merken terecht. De bekendste daarvan zijn Hapro, Thule, Twinny Load, Bosal, Spinder en Pro-User, waarbij vooral Thule in verschillende testen als beste naar boven komt.

Bij de keuze van de juiste fietsendrager voor jou, is natuurlijk het doel van belang en het aantal fietsen dat vervoerd moet worden. Dat laatste varieert van 1 tot 4, en er zijn ook al fietsendragers beschikbaar, speciaal voor elektrische fietsen. Een goede verkoper, online of in de winkel, zal je kunnen helpen bij het uitkiezen van het model, dat het beste aan jouw verwachtingen en eisen voldoet.

Met een goede fietsendrager voor op de trekhaak neem je gemakkelijk je fiets mee voor je tochtjes door de duinen, in een natuurgebied of voor op vakantie.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader