Wonen / Huis en Tuin

Tips voor als je gaat shoppen voor keukens

Heb je een nieuw huis gekocht en moet er nog een keuken in? Of is je huidige keuken aan vervanging toe? Of is het gewoon eens tijd voor iets nieuws? Dan staat je een leuke, maar ook pittige uitdaging te wachten. Het uitzoeken  is niet makkelijk en dat heeft alles te maken met het feit dat de keuze en de mogelijkheden eindeloos zijn. Keukens zijn in verschillende stijlen, maten en kleuren verkrijgbaar, terwijl je ook enorm veel keuze en mogelijkheden hebt in inbouwapparaten, systemen en de materialen. Maar met onze tips wordt het uitzoeken een makkie.

 

Maak een moodboard

Steeds meer mensen maken een moodboard als ze bijvoorbeeld met het interieur van het huis aan de slag gaan. Een moodboard geeft goed weer welke kleuren en thema’s je belangrijk vindt en op basis van het moodboard kun je ook de juiste kleuren en materialen kiezen die je graag in je interieur wilt hebben. Voor een keuken kun je ook een moodboard maken, want ze zijn in verschillende stijlen te koop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een landelijke of Scandinavische keuken, een moderne en trendy of juist een klassieke keuken. Een moodboard helpt je om een richting te kiezen en uiteindelijk de beste keuzes te maken.

 

Geld besparen op keukens

Je kunt op keukens geld besparen als je het slim aanpakt. Een droomkeuken kan dure materialen en mogelijkheden bevatten, zoals een kokende waterkraan, een graniet aanrechtblad en bijvoorbeeld massieve opbergkasten. Maar houd er ook rekening mee dat iedere luxe oplossing ook voor een verhoging van de prijs zorgt. Schrik niet als het uiteindelijk prijskaartje van je droomkeuken tienduizenden euro’s is, want dat is heel normaal. Toch kun je flink wat geld besparen als je de juiste keuzes maakt.

 

Maak bijvoorbeeld een lijstje van de apparaten en mogelijkheden die je echt nodig hebt en maak onderscheid in cruciale onderdelen en systemen of apparaten die handig zijn, maar niet van cruciaal belang zijn. Op die manier kun je snel filteren en zaken op het lijstje wegstrepen. Zo eenvoudig heb je niet eerder geld bespaard. Voor massieve kastjes kun je ook de keuze maken om het skelet van MDF te laten maken, wat een stuk goedkoper is. De frontpanelen zijn dan wel van de materialen en in de kleuren die je wenst. Voor het oog heb je nog steeds die luxe keuken, maar wel eentje die een stuk goedkoper is.

 

Trap niet in verkooptrucs

Als je gaat shoppen voor keukens moet je onthouden dat de keukenverkoper al vanaf het moment dat je een voet in de winkel zet je beste vriend is. Maar dat is hij of zij alleen, omdat hij of zij ook veel geld aan je wil verdienen. Je krijgt ook met verkooptrucs te maken, zoals mooie praatjes over materialen die uit exotische oorden afkomstig zijn en bijvoorbeeld met uitspraken dat een opgestelde offerte alleen tot aan de drempel geldig is. Natuurlijk wil de verkoper zo snel mogelijk jouw handtekening op de opdracht, maar trap hier niet in. Je hebt alle ruimte om je te oriënteren en om meerdere offertes te laten opstellen. Alleen dan kan je ook de beste en weloverwogen keuzes maken. Weet je niet wat het beste past bij jouw woning? Vraag het aan de specialisten van De Keukenbouwer.

 

Vond je deze blog interessant? Lees meer op Tips en Zo. Of bekijk onze ‘alle blogs‘ pagina voor leuke onderwerpen en artikelen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader