Computer-ICT

365 9ffice: is dat iets anders dan 365 Office?

Kunt u zich nog herinneren dat u voor brieven en andere documenten een typemachine gebruikte, of zelfs een vul- of Parker pen? Bent u nog opgegroeid met de rekenmachine, in eerste instantie eenvoudig, maar gaandeweg steeds complexer met meer en meer functies? Of heeft u misschien nog staartdelingen gemaakt op papier, iets waarvan een groot deel van onze jeugd misschien niet eens meer weet wat dat is? Of wat dacht u van schematische overzichten op ruitjespapier of een presentatie door middel van het omslaan van grote bladen op een bord?
Tijden veranderen maar met de komst van de computer, en uiteraard de daarbij behorende computerprogramma’s als 365 Office, is dat wel erg snel gegaan. Een van de belangrijkste veranderingen is de toename van de mogelijkheden wat men met dergelijke programma’s als Microsoft Word, Excel of PowerPoint allemaal kan doen. Een gevolg daarvan is dat een potentiële gebruiker ervan ook veel meer moeite moet doen om al die mogelijkheden onder de knie te krijgen.

 

Excel cursus-365 9ffice

Titelgrapje

De oplettende lezer zal ongetwijfeld hebben gezien dat er een foutje is ingeslopen in de titel van deze blog. In plaats van 365 Office staat er 365 9ffice en dat is dus echt geen andere versie van het officiële Windows Office pakket, het is slechts een typefout. Als je echter op het internet gaat zoeken naar een of ander onderwerp, dan doe je dat aan de hand van zoekwoorden, in dit geval 365 Office of Microsoft 365 Office. Als je 365 9ffice tikt op een typemachine, dan zal je aan de gang moeten met typex, hetgeen vreemd genoeg niet eens meer herkend wordt in Microsoft Word. Hoe kenmerkend!
De zoekmachine heeft er minder moeite mee en logaritmes hebben inmiddels meegekregen, dat haastige mensen de onder elkaar gelegen toetsen 9 en O vaak verwisselen, vooral als ervoor al cijfers gebruikt worden. Beiden, 365 9ffice en 365 Office, geven exact dezelfde zoekresultaten.

Microsoft 365, wat is dat precies?

Microsoft 365 is een verzameling van internetdiensten, bedoeld voor bedrijven, thuisgebruik en onderwijs (Wikipedia). Ze worden deels aangeboden als internetdiensten, deels als applicaties. In die laatste vinden we Microsoft 365 Office terug. Een belangrijk onderdeel van die internetdiensten is de e-mailservice via Microsoft Exchange Server.

De onderdelen van Microsoft 365 9ffice:
• Microsoft Word: tekstverwerker
• Microsoft Excel: digitaal rekenbladprogramma
• Microsoft PowerPoint: presentatie programma
• Microsoft Teams: communicatie- en samenwerkingsprogramma
• Microsoft Outlook: persoonlijke informatie manager
• Microsoft OneDrive: Cloud programma
• Microsoft OneNote: digitaal notitieblok

Cursus Office 365

Zoals we al eerder vermeld hebben, zijn de mogelijkheden met dergelijke computerprogramma’s niet alleen enorm toegenomen, maar moeten ze in heel veel gevallen ook aangeleerd worden. Een eenvoudig document uittypen gaat dan nog wel, maar er professionaliteit aan toevoegen wordt al moeilijker, om maar een eenvoudig voorbeeld te geven. Om te leren van al die opties binnen deze Microsoft Office programma’s gebruik te kunnen maken, worden dan ook cursussen in allerlei vormen en maten aangeboden. Zeker voor bedrijven, die office op een professionele manier willen invoeren in het arbeidsproces, zijn dergelijke cursussen Office 365 een absolute must. Voorbeelden van soorten cursussen zijn klassikaal, Online, Excel cursussen, 5MOT en Power BI cursus. Het is dan alleen nog een kwestie die vorm te kiezen die het beste bij uw werknemers past.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader