Wonen / Huis en Tuin

Alles dat je nodig hebt voor je tuin

Je bent net verhuisd of je wilt je tuin opknappen? Dan zijn er een aantal echte musthaves die je moet hebben om jouw tuin helemaal seizoen klaar te hebben. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van jouw tuin. Denk hierbij aan verschillende soorten meubels zoals een loungeset of een bistro set, accessoires maar ook functionele zaken zoals een parasol of een droogmolen om de was buiten op te hangen. Hieronder bespreken we een aantal items die je echt wilt hebben in jouw tuin om er optimaal van te kunnen genieten.

Tuinmeubels

Een van de belangrijkste factoren in de tuin zijn tuinmeubels. Het is niet alleen iets wat functioneel moet zijn maar je wilt ook iets wat mooi past bij jouw smaak. Of je nu een grote tuin of een kleiner tuintje hebt, je tuin is immers een verlengstuk van jouw woning. Er is tegenwoordig enorm veel keuze is tuinmeubels. Zo kun je voor de ouderwetse picknicktafel gaan, je kunt voor een strak design kiezen met een mooie grijze loungebank of je kiest voor een zomerse ibiza stijl met een rotan tuinstoel en rotan bijzettafeltjes. Er is voor elke smaak wel iets te vinden. Afhankelijk van hoe groot de ruimte is die je beschikbaar hebt kun je de keuze maken in hoeveel meubels en wat voor meubels je wilt hebben. Voor de kleinere oppervlaktes is een bistrosetje bijvoorbeeld fijn omdat je toch zitplaatsen hebt waar je kunt eten en voeg je een krukje toe dan kun je evengoed lekker met de voetjes omhoog van het zonnetje genieten. Heb je een grotere tuin dan kun je kiezen voor een grote loungeset waar je heerlijk languit kunt genieten van de zwoele zomeravonden.

Functionaliteit

Natuurlijk is de tuin niet alleen maar om te ontspannen. Het is heerlijk om de was buiten op te hangen met het mooie weer en dan heb je een goed droogrek nodig. Je kunt kiezen uit de ouderwetse molen die je in de grond bevestigd maar je kunt ook kiezen voor een hippere versie, droogmolen die aan de muur bevestigd is. Deze kun je uitklappen om de was op te hangen en weer inklappen en dan is deze volledig uit de weg in de tuin. Naast een goede droogmolen is een schaduwplek ook een echte musthave om te hebben. Soms wil je de zon even ontsnappen maar wel nog lekker buiten blijven zitten. Dan is een parasol of een schaduwdoek een goede oplossing. Dit is niet alleen fijn voor jezelf maar ook als je kinderen of huisdieren hebt. Zo kunnen zij veilig, beschermd van de zonnestralen ook lekker genieten of spelen in de tuin.

Natuur

Naast al het plezier en gemak wat je creëert in de tuin voor jezelf is de natuur ook heel belangrijk. Denk hierbij niet alleen aan de plantjes maar ook de dieren die er dankbaar gebruik van zullen maken. Probeer daarom ook altijd wat bloemen en/of planten te plaatsen in de tuin. Je kunt er ook voor kiezen om een moestuin aan te leggen. Dubbel plezier heb je er dan van want je bespaart hierbij op de groentes en fruit die je zelf kweekt en je plukt er letterlijk de gezonde vruchten van! Zo draag je toch op beide manieren je steentje bij aan het kleine flora en fauna in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader