Vakantie en Reizen

De mooiste plekken in Nederland om met uw jacht te varen

Prachtige natuurgebieden, pittoreske steden, meanderende rivieren en uitgestrekte meren. Nederland kent ongelooflijk veel schitterende wateren waar u met uw jacht een geweldige tijd kan beleven. We zetten de mooiste plekken in ons polderlandje voor u op een rij.

Van het Friese noorden tot het Brabantse zuiden. De keuze is enorm ruim in Nederland.

De Biesbosch

We beginnen de lijst in de Brabantse Biesbosch. Een schitterend natuurgebied waar je enorm lang plezier van kan hebben. Vaar over prachtige, rustige stukken open water of slinger over kleine riviertjes dwars tussen al het riet en de bomen door. Let wel op. Veel stukken van de Biesbosch zijn beschermd en afgebakend. Dat betekent dat je niet overal mag komen met een gemotoriseerd jacht. Het is zeker aan te raden om van tevoren een kaart mee te nemen.

Het IJsselmeer

Als je verder bent gaan lezen voor de pittoreske dorpjes en de uitgestrekte meren, dan ben je hier aan het juiste adres. Het IJsselmeer is namelijk het grootste meer van Nederland en je vindt aan de oevers van het water talloze historische dorpen en schilderachtige vissersdorpjes. Meer bijvoorbeeld eens aan bij het alom bekende Volendam en hap een harinkje op de wereldberoemde boulevard, of betreed de schitterende haven van Marken en neem een kijkje bij de bijzondere huizen op palen. Maar, ook het IJsselmeer zelf nodigt uit tot het uitgooien van het anker om eens heerlijk te gaan zitten met een hapje en een drankje en te genieten van de weidse uitzichten.

Het Eemmeer

Het Eemmeer verbindt de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland met elkaar en is een prachtig randmeer waar je zeker een keer moet zijn geweest met je jacht. Het wordt beheerd door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en kent prachtige natuurlijke hoogtepunten. En schitterende, rustgevende tocht is gegarandeerd. Het mooiste is om de route over het Eemmeer voort te zetten richting de bocht bij Spakenburg. Hier gaat het water verder onder de naam ‘Nijkerkernauw’. Mocht u het interessant vinden, dan kunt daar eens langs gaan bij jachtmakelaardij Dolman Yachting. Misschien staat uw nieuwe droomjacht er wel tussen.

Langweer

Het kan niet over de mooiste plekken om te varen in Nederland gaan, zonder het een keer over Friesland te hebben gehad. In het bijzonder het dorpje Langweer. De centrale ligging in het Friese merengebied is ideaal voor de start van een Friese verkenningstocht. Wijk bijvoorbeeld eens uit naar het bekende watersportdorp Sneek of bekijk het pittoreske dorpje Heeg. Langweer zelf is overigens ook zeker het bezoeken waard. Het gezellige centrumpje nodigt uit tot een drankje en een hapje op een van de terrassen. Er is enorm veel te doen in Friesland voor de watersportliefhebber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader