Algemeen

Een zorgvuldige begeleiding in tijden van rouw

In de aangrijpende periode van verlies, bieden wij u zorgvuldige begeleiding bij de laatste verzorging en het opbaren van uw dierbare. Het proces van afscheid nemen is persoonlijk en intiem, en wij streven ernaar om u de ruimte te geven om dit op uw eigen manier te beleven.

Een persoonlijk afscheid met zorg

Na het bezoek van de schouwarts staan wij voor u klaar om de laatste verzorging van uw dierbare te faciliteren. Deze belangrijke stap kan door de familie zelf worden uitgevoerd, samen met onze uitvaartverzorger, een verpleegkundige, of onze verzorgings medewerkers. Het zelf (mee)verzorgen van de overledene kan een waardevolle steun bieden in het verwerkingsproces. U heeft de vrijheid om actief deel te nemen of op afstand toe te kijken, misschien alleen bij het verzorgen van het haar en eventuele make-up. Onze benadering is altijd respectvol en gebaseerd op uw wensen.

Wij werken samen met De Wit Overledenenzorg, een lokale onderneming met een toegewijd team gespecialiseerd in de laatste verzorging. Hun deskundigheid en zorgvuldige begeleiding nemen u stap voor stap mee in dit emotionele proces. Na de laatste verzorging is het aan u om te beslissen waar de opbaring tot aan de plechtigheid plaats zal vinden, of het nu thuis op bed is of in een rouwcentrum, afhankelijk van wat voor u het meest passend voelt.

Een persoonlijke ervaring van nabijheid

Het thuis opbaren, in een vertrouwde omgeving, biedt een bijzondere ervaring voor nabestaanden. Het gevoel dat u nog dicht bij elkaar kunt zijn op de momenten dat u dat zelf wenst, maakt dit een persoonlijke keuze. Wij bieden verschillende mogelijkheden, zoals bed- of kistkoeling, thantopraxie, of een natuurlijke vorm met graszoden die besprenkeld worden met rozemarijn melk en kwarts. De natuurlijke koeling creëert een verkoelend effect op het lichaam, en bijdraagt aan een rustige atmosfeer.

In het geval van opbaring in een rouwcentrum, heeft u vaak de mogelijkheid om te kiezen voor een eigen kamer. Dit geeft u de vrijheid om op elk moment van de dag deze ruimte te bezoeken. Tijdens een “reguliere” opbaring dient u wel een afspraak te maken voor een bezoek aan uw dierbare.

Euthanasie en laatste verzorging

Ongeacht de omstandigheden van overlijden, is onze benadering voor de laatste verzorging gelijk. In het geval van euthanasie, waarschuwt uw huisarts de gemeentelijke schouwarts voor aanvullend onderzoek. Nadat het lichaam is vrijgegeven, verloopt alles op dezelfde wijze als bij overlijden door een natuurlijke doodsoorzaak. Wanneer de datum van euthanasie al is vastgesteld, bieden wij de mogelijkheid om de uitvaartlocatie, dag en tijdstip van tevoren te regelen.

Bij het omgaan met verlies, streven wij ernaar om u een gevoel van begeleiding, respect en keuzevrijheid te bieden. Het vastleggen van uw persoonlijke wensen is ook een belangrijk aspect van dit proces. Wij nodigen u uit om uw wilsbeschikking vast te leggen met ons wilsbeschikking boekje en uw steunbetuigingen achter te laten in ons online condoleanceregister. Mogen deze diensten u helpen bij het vinden van troost en betekenis in deze moeilijke tijd.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader