AlgemeenWebwinkels

Geboorte bedankjes

Wanneer je net een kersverse ouder bent geworden, is het gebruikelijk om een geschenk mee te geven aan je visite. Het zijn kleine cadeautjes in alle soorten en maten, van een zakje snoep tot een plantje. Wat is een origineel geboortecadeau?
Waar kun je aan denken bij het regelen van bedankjes? Zodat je altijd goed voor de dag komt, tijdens een kraamvisite.

Wat zijn geboorte bedankjes?

Kraamcadeaus zijn kleine bedankjes, die je meegeeft aan de visite. De traditie van het bedanken komt uit België. Daar geven ouders vaak kraamdoopsnoepjes als bedankje. Je kunt het vergelijken met Muisjes beschuit voor kraambezoekers in Nederland.
Sommige ouders hebben de afgelopen jaren meer tijd en energie gestoken in het regelen van bevallingen. Ze maken hun eigen kleine cadeautjes, snoepzakjes of bakken koekjes. Op de cadeauverpakking staat vaak de naam van de baby. Op de verpakkingen van geboortegeschenken zie je vaak stickers in geboortekaartjes.

Verschillende soorten geboorte bedankjes

Doop- of geboortesuiker is een oude Belgische traditie van geboorte bedankjes. Nieuwe ouders bewaren jelly beans in snoepzakken, dozen of glazen potten. Ze geven dit mee aan de bezoekers van een kraamvisite wanneer er een baby, is geboren.

Ouders geven daarnaast vaak cadeautjes, meestal iets met de naam van het kind erop ook regelmatig mee. Verder worden zeepjes in prachtig gevormde en vervolgens mee gegeven. Denk aan zeep in de vorm van fopspenen, bad eendjes of babyschoentjes. Je kunt ook zeep maken (of zeep maken) met de naam van je baby erop. Of wat dacht je van een zeep cadeau met een geboortekaartje en de naam van je kindje erop

Tenslotte zijn de mogelijkheden met snoep eindeloos. Plaats bijvoorbeeld snoepharten in glazen potten en plak er stickers op. Lolly’s verpakt in folie en mooi geëtiketteerd zien er ook nog eens feestelijk uit. Of rijg spek met een specifiek kleurthema op houten spiesen. Zo maak je van de bounty van de geboorte een zoet feest.

Verder zijn miniplantjes als kraamcadeautje zijn symbolische cadeaus voor kraambezoekers. Als je er goed voor zorgt, zal de plant groeien, net als je baby. Het heeft dus een mooie betekenis. Zet bijvoorbeeld mini cactussen of mini vetplanten in potten. Gebruik een houten sticker met de naam van je baby of een sticker op het potje. Je groene geboortegeschenk is klaar! Waardoor je de bezoekers iets kunt schenken, waardoor de geboorte van je kroost toch net iets magischer wordt.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader