Algemeen

Hoe je je spullen ook onderweg georganiseerd houdt

Onderweg georganiseerd blijven is een uitdaging, maar met de juiste hulpmiddelen en gewoontes is het haalbaar. Een pasjeshouder is essentieel om belangrijke kaarten zoals creditcards en identiteitsbewijzen bij elkaar te houden. Een goede tas of rugzak met verschillende vakken helpt om spullen gesorteerd te houden. Belangrijke items zoals sleutels en telefoon moeten een vaste plek hebben. Zo kun je ze snel vinden zonder alles overhoop te halen. Kleine tasjes of zakjes voor specifieke items zoals laders of cosmetica zijn ook handig. De kleine tasjes zorgen ervoor dat deze items niet door je tas zwerven. Vergeet niet om je tas goed op te ruimen om alles georganiseerd te houden. 

Reisdocumenten en elektronica

Het organiseren van reisdocumenten en elektronica is cruciaal voor een soepele reiservaring. Een aparte hoes of map voor reisdocumenten zoals paspoorten en vliegtickets houdt ze veilig en toegankelijk. Voor elektronica zoals telefoons, tablets en laptops zijn beschermende hoezen aan te raden. Ze voorkomen schade tijdens het reizen. Het gebruik van kabelbinders of een speciale kabel organizer houdt je laders en kabels netjes. Met deze binders is de kans klein dat de kabels knoop raken of kwijtraken. Het is ook verstandig om een externe batterij of powerbank bij je te hebben. Zo zit je nooit zonder stroom voor je apparaten. Voor internationale reizen is een wereldstekker een must. Het zorgt ervoor dat je je apparaten overal kunt opladen. 

Hoe pak je kleding en persoonlijke items in?

Een pennenetui is handig om schrijfwaren zoals pennen en potloden bij elkaar te houden. Dit voorkomt dat ze los in je tas zitten en moeilijk te vinden zijn. Kledingorganizers zijn ideaal voor het sorteren van kleding in je koffer. Het gebruik van een toilettas voor persoonlijke verzorgingsproducten houdt lekkages en rommel in je tas tegen. Het kiezen van multifunctionele kledingstukken bespaart ruimte in je tas. Bijvoorbeeld een jas die ook als kussen kan dienen. Het rollen van kleding in plaats van vouwen bespaart ook ruimte en voorkomt kreukels. Door je kleding en persoonlijke items goed te organiseren, blijft je bagage overzichtelijk en toegankelijk.

Zorg dat etenswaren niet lekken

Het meenemen van eten en drinken tijdens het reizen zorgt ervoor dat je lekvrije containers voor vloeistoffen en voedsel moet meenemen. Zo blijft je tas schoon. Een herbruikbare waterfles is milieuvriendelijk en bespaart geld. Je kunt het op veel plaatsen gratis bijvullen. Een kleine koeltas kan handig zijn voor langere reizen. Het houdt je eten en drinken fris. Een aparte tas of compartiment voor eten en drinken houdt je andere spullen schoon en georganiseerd. 

Een slechte organisatie

Sommige mensen houden zich niet bezig met ordenen en dit heeft verschillende redenen. Voor sommigen voelt het ordenen van spullen als een tijdrovende of zelfs overweldigende taak. Ze zien er tegenop om te beginnen en stellen het daarom uit. Anderen vinden comfort in de chaos en voelen zich juist beperkt door te veel structuur. Ze geloven dat een zekere mate van wanorde hun creativiteit en spontaniteit stimuleert. Er zijn ook mensen die het moeilijk vinden om beslissingen te nemen over wat ze moeten bewaren en wat weg kan. Vandaar dat goede organisatie niet vanzelfsprekend is.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader