Bouw en Vastgoed

Hoe nuttig is het plaatsen van vloerisolatie?

Meer dan ooit komen we vandaag de dag tot de vaststelling dat het isoleren van de vloer ontzettend interessant en belangrijk kan zijn. Dat is onder meer te wijten aan het feit dat mensen steeds vaker gebruikmaken van vloerverwarming. Het spreekt voor zich dat de warme lucht in dit geval dus wordt geproduceerd aan de grond. Dat heeft als gevolg dat die warme lucht ook meteen via de vloer kan ontsnappen op het ogenblik dat deze niet is geïsoleerd. Wil je dit dus met andere woorden kunnen voorkomen? Dan kan het plaatsen van vloerisolatie zeker de moeite waard zijn om te overwegen. Alles wat je over dit type isolatie moet weten ontdek je middels de onderstaande informatie. 

 

Waarom kiezen voor het plaatsen van vloerisolatie?

Het plaatsen van vloerisolatie kan interessant zijn omwille van niet één, maar wel omwille van verschillende redenen. Om te beginnen is het zo dat er bij een niet goed geïsoleerde woning in de praktijk sprake is van zogenaamde koudebruggen die kunnen ontstaan. Veel mensen denken compleet foutief dat dit alleen maar zo is wanneer bijvoorbeeld het dak en de muren niet goed worden geïsoleerd. Dat is niet juist. Ook bij het niet isoleren van de vloer kan dit fenomeen optreden. Bovendien spreekt het voor zich dat je zo steevast op een koude vloer loopt. 

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat warme lucht via tal van verschillende niet geïsoleerde onderdelen van de woning het pand kan verlaten. Ook hiervoor geldt dat dit niet alleen maar het geval is voor de muren en het dak, maar dit tevens geldt voor de vloer. Dit is niet in het minst het geval wanneer je ervoor hebt gekozen om gebruik te gaan maken van vloerverwarming.

 

Hoe kan de vloer in je woning worden geïsoleerd?

Het plaatsen van vloerisolatie in je woning kan op verschillende manieren gebeuren. Hierbij is het zo dat er vooral een onderscheid wordt gemaakt tussen het isoleren van de vloer zelf en het isoleren van de zogenaamde kruipruimte indien deze aanwezig is. Voor elke methode geldt dat ze beschikt over zowel voor- als nadelen. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om te gaan bepalen welke optie voor jouw situatie nu precies het meest interessant is. Het spreekt voor zich dat een isolatiespecialist je op dit vlak uitstekend kan adviseren.

 

Onderschat de meerwaarde van vloerisolatie niet!

Van alle verschillende vormen van isolatie geldt vooral voor vloerisolatie dat er vaak een beetje denigrerend over wordt gedaan. Dat is het resultaat van het gegeven dat we allemaal uiteraard weten dat warme lucht over een stijgende werking beschikt. Velen zien dan ook in eerste instantie het nut niet echt in van het isoleren van de vloer. Nochtans is dit zeker en vast nuttig. Dat is het uiteindelijke resultaat van het gegeven dat je zo steevast kan rekenen op aangename warme voeten terwijl je hierdoor uiteraard ook het warmteverlies via de vloer kan voorkomen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Hoe het ook zij, het isoleren van je vloer kan dus in de praktijk zeker het overwegen waard zijn. Bekijk hier de vloer isolatie kosten.

 

Vond je deze blog interessant? Lees meer op Tips en Zo. Of bekijk onze ‘alle blogs‘ pagina voor leuke onderwerpen en artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader