Wonen / Huis en Tuin

Stoffen stoelen reinigen

Bureaustoel, chaise longue, zitzak, eetkamerstoel, fauteuil, schommelstoel, strandstoel, keukenstoel, tuinstoel, vouwstoel, massagestoel, rolstoel, klapstoel en vooral niet te vergeten de luie stoel, zowel letterlijk als overdrachtelijk.
Stoelen heb je dus in allerlei soorten en maten en zolang deze slechts uit hout, metaal of kunststof bestaan is een natte lap vaak voldoende om ze schoon te krijgen. Het is echter wat anders als ze een stoffen bekleding hebben, want stof is helaas nu eenmaal ontvankelijk voor vuil en vocht. Dat kan een poosje goed gaan, maar op een gegeven moment wordt reiniging noodzakelijk.

Zelf aan de gang met het schoonhouden van je stoel

Het bijhouden van een goede staat van je meubelen is eigenlijk een must-do gegeven. Alles slijt, alles wordt vuil en dat heeft effect op de kwaliteit van je stoel, maar ook hoe je stoelen er uitzien. We willen hier dan ook een klein verschil aangeven tussen schoonhouden en schoonmaken. De eerste is een regelmatige actie van onderhoud en kan eenvoudig zelf gedaan worden. Komt het echter aan op echt schoonmaken, dan kan het geen kwaad een professionele meubelreiniger in te huren.
Schoonhouden kan met sopjes van warm water, soms aangelengd met bijvoorbeeld Biotex, soda of andere milde reinigingsmiddelen. Er zijn ook relatief goedkope hulpmiddelen, zoals een boorborstel of een stoomreiniger beschikbaar om je daarbij te helpen. Zorg er wel voor, vooral bij een stoomreiniger, dat je heel goed weet wat je doet, anders kan een stoffen stoel wel eens onherstelbaar beschadigd worden.

 

meubelschoonmaakbedrijven

 

De hulp inroepen van een professionele meubelreiniger

Het kan voorkomen dat na verloop van tijd zelfs het bijhouden niet echt meer effect heeft. Dan heb je twee keuzes: je koopt een nieuwe stoel of je laat er een professional op los. Of je nu een stoel of bank wil laten reinigen in Amsterdam, Amersfoort, Arnhem of Groningen, in elke stad is er wel een specialistisch bedrijf te vinden. Sommige van de grotere meubelschoonmaakbedrijven zijn ook landelijk bezig.
Ok dan, je hebt een paar stoelen en eigenlijk zijn ze nog veel te goed om weg te gooien, maar er komt een beetje een geurtje vanaf of er zijn vlekken die gewoon niet meer weg te krijgen zijn. Dan neem je contact op met niet één meubelreiniger, maar met verschillende. Je laat ze uitleggen wat ze voor je kunnen betekenen, maakt eventueel een afspraak zodat ze kunnen zien wat er gedaan moet worden en vraagt dan om een offerte. Een simpele rekensom kan de klant immers tonen of het nut heeft je stoelen een tweede leven te gunnen of dat de aankoop van nieuwe misschien toch voordeliger is.
Leg vervolgens de verschillende offertes naast elkaar en kijk vooral ook naar de opties die er zijn, mocht het helemaal mis gaan. En dan kies je uiteraard voor de voor jou beste offerte.

De luie stoel of relaxfauteuil

Naast de eenvoudige stoel, zoals bijvoorbeeld een eetkamerstoel, heb je tegenwoordig ook de uiterst gerieflijke en in meerdere standen verstelbare luie of relax stoelen. Vanwege het veelvuldige gebruik zullen deze eerder in aanmerking komen voor een goede reinigingsbeurt, vooral omdat een nieuwe vaak nogal prijzig uitvalt. Dit soort stoelen zitten dan ook nog eens wat ingewikkelder in elkaar en dan kun je inderdaad maar beter een professioneel meubelreinigingsbedrijf aanspreken dit karweitje voor je op te knappen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader