Handel | DetailhandelWebwinkels

Tijd voor nieuwe kinderzomerkleding! Waar let je op?!

 

Hoewel de winter nog altijd op volle toeren draait, kijken de meeste mensen stiekem al een beetje uit naar de eerste voorjaarsdag. En misschien hoeven we hier niet eens al te lang op te wachten. De geschiedenis leert ons dat de eerste voorjaarsdag vaak al in maart valt. Nog heel even volhouden dus en dan kunnen de eerste korte mouwen shirts weer uit de kast getrokken worden. En niet alleen jij snakt hiernaar, maar ook je kinderen. Een nieuw seizoen betekent voor de meeste ouders echter ook weer een goede kostenpost. Want kinderen groeien nu eenmaal als kool, wat tevens betekent dat je vrijwel ieder seizoen een nieuwe garderobe aan kunt schaffen. 

Heb je al een beetje bij hippemensjes gekeken hoe de nieuwste zomercollecties er dit jaar uitzien? Maar weet je nog niet waar je moet beginnen of waar je op moet letten? Wij geven je enkele tips om dit jaar binnen mum van tijd een nieuwe garderobe tegen leuke prijsjes aan te schaffen. 

Minimaliseren van de kledingkast 


De ervaring leert ons dat kinderen in de zomer vaak maar enkele setjes vaak dragen en de rest onaangeroerd in de kast blijft liggen. Tijdens warme zomers simpelweg om het feit dat ze de halve dag in hun zwemkleding lopen, maar ook omdat er tijdens het buitenspelen gewoon meer belang is aan makkelijke kleding. Daarom is het verstandig om niet al te veel kleding aan te schaffen deze zomer. Zorg voor circa 7 shirts en 2 a 3 broeken. Hier moet je zeker een week mee door kunnen, zelfs als je niet wast. 

Bovendien kun je door te minimaliseren ook wat geld overhouden voor enkele unieke setjes. Hippe kinderkleding van hippemensjes.nl kopen voor bijvoorbeeld een verjaardag of met speciale gelegenheden. Daar is dan budgetsgezien gewoon voldoende ruimte voor. 

Wacht de sale af 

Hoe aantrekkelijk het ook is om direct bij het uitkomen van de nieuwe collecties je slag te slaan, het loont zeker om te wachten tot de eerste sale. Deze begint namelijk tegenwoordig steeds vroeger. Vaak al in juni. Hierdoor kun je eenvoudig zomerkleding tegen scherpe prijzen aanschaffen. Daarnaast is er vast nog wel iets uit de garderobe van vorig jaar wat je kind nog past om die tijd te overbruggen. Dat geeft je dus én meer tijd om te sparen én de mogelijkheid om wat extra geld te besparen. Zeker de moeite waard dus! 

Trek de groeicurves door 

Heb je geen idee in welke maat je kind dit jaar zal zitten? Bij oudere kinderen is dit vaak makkelijker. Zij zitten langer in dezelfde maat, omdat ze simpelweg niet zo hard meer groeien. Bij erg jonge kindjes kan de groei echter in grote sprongen omhoog gaan. Koop je de ene maat nog maat 80, heb je na twee maanden alweer maat 86 nodig. Zonde van je geld om dan zo snel uit de kleding te zijn.

Voordat je bij kinderkleding winkel hippemensjes gaat kijken, is het dan ook eerst belangrijk om de groeicurve van je kindje eens goed onder de loep te nemen. Hoewel veel kindjes vooral in de zomer een groeispurt krijgen, blijven ze doorgaans wel op dezelfde lijn groeien. Via het consultatiebureau kun je eenvoudig zien welke lijn jouw kindje volgt. Vervolgens kun je deze doortrekken naar de leeftijd van jouw kindje tijdens de warmste maanden van het jaar en zie je de daarbij horende lengte. Zo weet je precies welke maat je nodig hebt en welke ook echt de hele zomer goed zal moeten zitten. Dat scheelt een hoop miskopen!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader