AlgemeenEntertainmentOverig

De trouwdag

De trouwdag: het ideale plaatje schieten
Voorbereiding en afsluiting door de bruiloftsfotograaf

Of je nou een beroepsfotograaf bent of een welwillende amateur, zodra je van plan bent een of andere. fotoreportage op te zetten is een goede voorbereiding van groot belang. Nu zal een dergelijke voorbereiding verschillende gradaties kennen, afhankelijk van het soort opdracht. Het voornaamste element, en meteen ook de meest onvoorspelbare, is of je foto’s gaat maken van mensen. Naast een goede voorbereiding zul je flexibel moeten zijn en uitstekend moeten kunnen improviseren, juist omdat je dus met mensen te doen hebt.
Van al die fotoreportages, waar mensen bij betrokken zijn, is de bruiloft misschien wel de meest complexe. Je kunt gelukkig uit gaan van een zekere organisatie vooraf, waar jij je als fotograaf in kunt en mag bewegen. Omdat een bruiloft of voltrekking van huwelijk of samenlevingsverband zo verschrikkelijk belangrijk is voor de betrokkenen, wordt er heel wat gevraagd van de kwaliteit van het werk van de bruiloftsfotograaf. Dan kun je maar beter optimaal voorbereid zijn.

Het begint met een kennismaking

Ongeacht hoe men een huwelijksfotograaf uitkiest, reclame, mond-tot-mond, sociale media, hij kan niet zomaar uit het niets komen opdagen op de dag zelf. Juist omdat het gaat om een hele persoonlijke belevenis, is kennismaking en een ontspannen gesprek vooraf een must. Als fotograaf maak je namelijk een vrij grote inbreuk op de belangrijkste dag van een koppel en ook nog eens op een bijzonder hoog persoonlijk niveau. Dan moet er op zijn minst een klik zijn tussen het toekomstig echtpaar en jijzelf. Ontspannen luister je naar de beide gelukkigen, hoort hun ideeën aan, brengt humor naar boven en hopelijk klikt het. Hoe beter die klik, hoe groter de kans dat je er min of meer bij hoort en hoe gemakkelijker het fotograferen wordt. Soms worden er in die kennismaking andere mensen bij betrokken, zoals ouders, de ‘best man’ en mogelijke organisatoren.

Voorbereiding op de dag zelf

Uiteraard zorgt de bruiloftsfotograaf ervoor tot in de puntjes op de hoogte te zijn van het programma. Aan de hand van een eigen draaiboek kan hij of zij meteen zien waar de fotograaf verwacht wordt of wanneer er spontaan op eigen houtje foto’s gemaakt kunnen worden.
Als huwelijksfotograaf zorg je voor het perfecte materiaal zoals camera’s en accessoires. Van te voren ben je al op de huwelijkslocaties (er kunnen er meerdere zijn zoals kerk en feestzaal) geweest om te bepalen wat je nodig hebt, zoals bijvoorbeeld flitsers. Je bent in ieder geval op alle omstandigheden voorbereid.
Uiteraard hou je contact met organisatoren en misschien zelfs af en toe met het koppel zelf om eventuele veranderingen en wensen op te vangen en uit te voeren.

Soms wordt er ook om een fotoshoot gevraagd op een idyllische plek, uitgekozen door het bruidspaar. De huwelijksfotograaf heeft natuurlijk deze plek van te voren al bezocht en kent de ins en outs ervan, zoals licht, zonnestand en mogelijkheden uit te wijken bij slecht weer.

Afsluiting van het fotowerk

Uiteraard is er van te voren al afgesproken in welke vorm de fotoreportage gestoken dient te worden. Naast inkijkbare fotoboeken kan het beschikbare materiaal bijvoorbeeld ook als extra digitaal aangeleverd te worden. Overigens kan op die manier bruid en bruidegom op hun gemak uitzoeken welke foto’s geschikt zijn voor hun ervaring van de mooiste dag in hun leven en welke niet. Het resultaat moet een terugblik zijn, niet alleen in beeld, maar vooral ook in emotie.

Huwelijksfotograaf

Woonachtig in Den Haag of Rotterdam?

Ben je woonachtig in de gemeente Den Haag of Rotterdam? Probeer ook lokaal een trouwfotograaf in Den Haag of een trouwfotograaf in Rotterdam te zoeken. Soms kan dit handiger zijn dan iemand ver van je woongemeente.

Heel veel succes met je zoektocht en bruiloft alvast!

 

Lees ook onze andere leuke en informatieve blogs.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader