Motorvoertuigen en tweewielers

Zomercheck

Zomercheck in Waddinxveen

Een uitstekende reden om onze garage in Waddinxveen te bezoeken voor een zomercheck is dat je wilt vermijden tijdens je vakantie in het buitenland met panne te komen staan. Afgezien van de mogelijke taalproblemen weet je nooit echt zeker of je wel goed geholpen wordt. We zijn in Nederland eigenlijk best wel verwend op het gebied van autohulp en –onderhoud. Over het algemeen is het wel zo dat een zomercheck niet zo veel zal vragen van de onderhoudsbeurt als de wintercheck, die veel meer rekening moet houden van intensere weersomstandigheden.

 

Wat wordt er bij een zomercheck gedaan?

Een zomercheck is goed te vergelijken met een kleine beurt, waarbij de auto nagekeken wordt op die onderdelen die essentieel zijn voor de veiligheid en het milieu. Daaronder vallen remmen, banden en schokdempers, uitlaat, accu en verlichting, bijvullen van diverse noodzakelijke vloeistoffen, check van het oliepeil en zuiveren van diverse filters.

Het is zelfs mogelijk een aantal dingen zelf te doen, zoals bijvoorbeeld het oliepeil controleren en eventueel bijvullen. Indien u wat onzeker bent over hoe dat in zijn werk gaat en welke olie u precies moet gebruiken, dan kan één van onze monteurs u daarbij helpen. Dat geldt natuurlijk ook voor enkele andere onderdelen.

 

Is een zomercheck echt nodig?

Dat hangt van een aantal zaken. Bij Garage Gouda en ons autobedrijf in Waddinxveen kunt u altijd terecht voor regelmatig klein en eventueel groot onderhoud en een goed onderhouden voertuig heeft eigenlijk geen extra check nodig. Als we echter op vakantie gaan, dan willen we ons daar zo goed mogelijk op voorbereiden. Dat geldt voor ons verblijf, maar ook voor onze reis er naar toe en weer terug. Dan brengt een zomercheck, die over het algemeen weinig kosten en soms als actie aangeboden worden, een extra stukje zekerheid met zich mee.

Garage in Waddinxveen

Een goed en regelmatig onderhouden auto heeft in principe geen zomercheck nodig, maar voorkomen is nog altijd beter dan repareren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader