Gezondheid en Verzorging

Hoe gaat een staaroperatie in z’n werk?

Vaak is het in het begin van staar nog niet direct noodzaak om je te laten helpen middels een medische ingreep. Een andere bril biedt dan vaak nog wel uitkomst. Toch ontkom je er niet aan om op lange termijn wel iets te laten doen aan je ogen. Je zicht zal namelijk naarmate de tijd vordert steeds verder achteruit gaan, waardoor ook een andere bril niet meer helpt. Belangrijk dus om hier tijdig iets aan te doen. Het vervelende aan staar is namelijk dat alleen een operatieve ingreep dit kan verhelpen. Om je een idee te geven hoe dit in z’n werk gaat, hebben we de stappen hieronder verder voor je uitgelicht.

Wanneer laat je een staaroperatie uitvoeren?

Er komt een moment dat een andere bril niet meer helpt. De enige optie die je dan nog hebt om je staar te verhelpen, is door het laten uitvoeren van een staaroperatie. In principe kun je met staar prima leven, maar wordt het vervelend wanneer het je ook in het dagelijks leven begint te belemmeren. Vaak is dit dan ook het moment dat mensen de keuze maken om zich eraan te laten helpen. Voordat het uiteindelijk zover is, wordt er natuurlijk een door je huisarts en ook oogarts gekeken in hoeverre je ogen daadwerkelijk toe zijn aan een dergelijke ingreep.

Hoe gaat de operatie in z’n werk?

Op het moment dat de oogarts heeft besloten dat een staaroperatie de enige optie is om het zicht te verbeteren, is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Uiteraard word je niet van de één op de andere dag geholpen en gaat er een intake aan vooraf. Op het moment dat het zover is, moet je er wel rekening mee houden dat er iemand met je meegaat. Je mag namelijk na de ingreep direct naar huis, mits er geen complicaties zijn uiteraard. De operatie zelf duurt vaak niet langer dan een kwartier, waardoor er dagelijks tientallen mensen worden geholpen. De doorlooptijd is daarom ook relatief snel.

Nazorg

Nadat je bent geopereerd, is het belangrijk dat je je oog of ogen goed verzorgd. Je krijg namelijk een oogkapje op om je oog te ontlasten. Vervolgens mag dit kapje de volgende dag af en dien je nog wel een week met een oogkapje te slapen. Dit om te voorkomen dat je in je slaap in je oog kunt wrijven. Naast het dragen van een oogkapje, die je de ogen ook te druppelen. Na een week of 4 zal alles als het goed is moeten zijn herstelt en moet het zicht weer goed zijn.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader