Algemeen

Ventileren zonder beesten binnen te halen

Wanneer het in de zomer lekker warm wordt zitten we graag in de tuin. Het warme weer is ons niet altijd gegund dus wanneer het zover is willen we hier natuurlijk zo optimaal mogelijk van genieten. Wanneer je veel tijd in de tuin doorbrengt moet de deur wel steeds open en is er een behoorlijk grote kans dat je hierdoor allerlei vliegen en beesten naar binnenlaat die vooral in de zomer erg actief zijn.

Vooral wanneer het ’s avonds donker is en je de deuren en ramen openzet om even door te luchten komen alle vliegen en steekbeesten naar het licht toe en kun je hier de hele nacht last van hebben. Gelukkig kun je een plisse hordeur laten installeren die ervoor zorgt dat je kan ventileren zonder allemaal beesten binnen te halen.

Plissé hordeuren worden steeds beter in kwaliteit

De laatste jaren is de techniek op het gebied van plissé hordeuren behoorlijk verbeterd. Je vindt tegenwoordig niet alleen hordeuren voor de deur, maar zelfs voor het raam. De hor is in de meeste gevallen gemaakt van elastisch kunststof fiber, wat ervoor zorgt dat de hor altijd strak staat wanneer die gesloten is wat er mooi uitziet en ook het meest effectief is. Een ander voordeel van het elastische materiaal, is dat het niet zomaar breekt of scheurt en het bovendien makkelijk schoon te houden is.

De meeste hordeuren hebben een aluminium frame dat zeer licht is in gewicht, waardoor de hordeur makkelijk te openen en te sluiten is. De meeste plissé hordeuren werken met een klik of een magneetsluiting.

Een plissé hordeur kan op maat gemaakt worden

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis een plissé hordeur te laten installeren en dat is niet zonder reden. Naast het feit dat hordeuren steeds beter zijn qua kwaliteit wordt het door de klimaatverandering steeds warmer in Nederland en is er steeds meer behoefte aan kwalitatief goede hordeuren.

Naast bij de meest gerenommeerde woonwinkels, zijn er ook tal van speciaalzaken en webshops die gericht zijn op plissé hordeuren. De deur kan volledig op maat gemaakt worden en kan ook op bijvoorbeeld een schuifpui geïnstalleerd worden. Een van de bijkomende voordelen van een donkergekleurde hordeur, is dat deze ook zonwerend werkt en de temperatuur minder snel doet stijgen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader