Overig

Hoe verplaats je snel een machine?

Wie als ondernemer plannen heeft om een interne verhuizing uit te voeren of, nog ingewikkelder, naar een andere bedrijfslocatie moet verhuizen, moet natuurlijk tijdig een hoop zaken regelen. Een verhuizing vereist een goed doordachte aanpak. Je wilt deze zo snel en voordelig mogelijk rond krijgen, zodat je bedrijf niet te lang stil komt te liggen. Met name het verplaatsen van (grote) machines is hierbij een uitdaging. Hoe kun je dit aanpakken, zonder dat je apparatuur beschadigd? En kun je jouw machines het beste zelf verplaatsen of verhuizen, of is het slimmer om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf?

 

Gebruik sterke PU-wielen voor interne verplaatsing

 

Door een karretje aan te schaffen met daaronder PU wielen, ofwel wielen van polyurethaan (PU), beschikt je over een vervoermiddel waarmee je prima machines kunt verplaatsen. PU wielen van WielenOutlet betekent: kiezen voor supersterke wielen, die niet lek kunnen raken en die nauwelijks kapot te krijgen zijn. Ga je PU wielen kopen bij WielenOutlet, let er dan op dat je wielen koopt die passen bij het gewicht dat je wilt verplaatsen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een compleet ‘hondje’ te kopen in plaats van alleen losse wielen.

 

Haal de machine uit elkaar en verplaats hem los

 

Betreft de machine(s) die je moet verplaatsen een klein apparaat? Wanneer het niet gaat om al te grote en robuuste machines kun je deze ook zelf demonteren. Zorg ervoor dat je goed in beeld hebt hoe je de machine weer exact hetzelfde kunt opbouwen op de gewenste plek. Hiervoor heb je de originele ‘handleiding’ van het apparaat nodig. Heb je die niet, maak dan foto’s of filmpjes tijdens de demontage, zodat je kunt zien hoe je het apparaat op een andere plek weer kunt opbouwen.

 

Met een verhuisbedrijf ontzorg je jezelf volledig

Lang niet alle ondernemers en fabriekseigenaren hebben tijd om hun machinerie zelf te verplaatsen of verhuizen. Dit geldt zeker bedrijven met grote machines en specialistische apparatuur, zoals grote fabrieken. Is dit het geval in jouw situatie? Dan is het verstandig om tijdig afspraken te maken met een gespecialiseerde industriële verhuizer. JE hebt dan de zekerheid dat de verhuizing of verplaatsing professioneel wordt aangepakt. En mocht er toch iets verkeerd gaan? Dan ben je bij een erkend industrieel verhuisbedrijf goed verzekerd.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader