Overig

Antislip rubber tape voor op de trap

Als je bezig bent om je huis op te knappen zul waarschijnlijk ook de trap aan willen pakken. Daarbij zijn verschillende factoren die een rol spelen.

Factoren bij het kiezen van bekleding voor de trap

De eerst factor die meespeelt in je keuze voor trapbekleding is je persoonlijke voorkeur. Er zijn mensen die van tapijt houden om het geluidsdempende effect, maar er zijn ook mensen die houden van een geschilderde trap vanwege het gemakkelijk schoonmaken van de treden. Zeker als je kleine kinderen en / of huisdieren hebt kan dat een belangrijk punt zijn.
De tweede factor die je moet overwegen is de prijs van je keuze. Tapijt zul je moeten laten leggen wat hogere kosten met zich meebrengt. Daar staat tegenover dat je vele jaren plezier zult hebben van een mooi uitziende en functionele trap. Je trap schuren en verven is een stuk goedkoper en dus een goede keuze bij een beperkter budget.

De derde factor die je moet overwegen voordat je een keuze maakt is de veiligheid. Tapijt is ruw en zorgt ervoor dat je niet snel uit zal glijden. Een geverfde trap kan echter zeer glad zijn, wat het risico op vallen zeer groot maakt.

Veiligheid

Om je geverfde trap veilig te maken kun twee dingen doen. Allereerst kun je er tapijttegels op aanbrengen. Die zorgen behalve voor een geluidsdempend effect ook voor een lager risico op valpartijen.

Een andere keuze die je kunt maken is het aanbrengen van antislip rubber tape. Dit soort tape is gemaakt van een duurzaam pvc-elastomeer kunststof die te recyclen is. Daarnaast geven fabrikanten vaak minimaal 2 jaar garantie. Antislip rubber tape is eenvoudig zelf aan te brengen op betonnen en houten trappen en voorkomt dat je voet wegglijdt. Je hoeft alleen het oppervlakte goed schoon te maken met wat alcohol waarna je de trap goed moet laten drogen. Vervolgens kun je met potlood op je trap aftekenen waar je de tape op de treden wilt plakken. Daarna kun je de tape op de trede plakken.

Conclusie

Als je trap toe is aan een opknapbeurt zul je voordat je een keuze maakt wat je met de trap wilt doen een aantal factoren moeten overwegen. Het budget, je persoonlijke voorkeur en omstandigheden spelen net als veiligheid een belangrijke rol. Als je niet voor tapijt of tapijttegels kiest kun je het beste antislip rubber tape, o.a. verkrijgbaar in het zwart en wit, aanbrengen om ervoor te zorgen dat je niet gemakkelijk uitglijdt op de trap.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader