Handel | DetailhandelWonen / Huis en Tuin

Houd de kosten van de renovatie van je huis in de hand!

Er zijn diverse redenen aan te geven waarom iemand zijn of haar huis wensen om te bouwen of te renoveren, maar de belangrijkste is heel simpel: het creëren van een ideale woonomgeving voor de bewoners. Je kunt natuurlijk accepteren wat je in de schoot geworpen krijgt en soms kunnen kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Als je echter bijvoorbeeld een huis erft, voor een spotprijsje over kunt nemen of het ligt precies op de perfecte woonplek, kan het zijn dat je de woning flink op wilt knappen en aan wilt passen aan de eisen van de moderne tijd.

Een dergelijke renovatie kost echter geld, soms heel veel geld en daardoor kan het geen kwaad aan de hand van een aantal richtlijnen deze kosten zoveel mogelijk te drukken.

Als je op het internet de zoekwoorden ‘renovatie huis’ intikt, krijg je tal van resultaten. Je ziet echter overal dat er bij een gerichte en verantwoorde renovatie altijd sprake is van een of ander stappenplan. Overigens is een dergelijk stappenplan met een beetje logisch verstand ook zelf gemakkelijk op te stellen. De twee belangrijkste vragen, die men zich daarbij moet stellen en die uiteindelijk de kosten voor de renovatie zullen bepalen, zijn de volgende:

  • Wat?

Wat moet er gebeuren, wat wil men precies, wat kan er blijven, wat moet vernieuwd of aangepast worden?

  • Wie?

Wie gaat de renovatie van het huis uitvoeren? Wat kan er zelf gedaan worden en wat moet er uitbesteed worden?

Naast deze twee essentiële vragen zijn er natuurlijk nog een aantal zaken die direct of indirect van invloed kunnen zijn op de te maken kosten.

  • Hoe lang?

Hoeveel tijd wordt er uitgetrokken voor het gehele huisrenovatieproces, welke volgorde van werkzaamheden wordt er aangehouden, wie doet wat wanneer?

Invloed op de kosten

Het is duidelijk dat hoe meer er gedaan gaat worden, hoe hoger de kosten zullen zijn. Hierbij kan het zijn dat je rekening moet houden met een budget, keuzes moet gaan maken en prioriteiten moet gaan stellen. Ook de te gebruiken materialen kunnen hierin een rol spelen.

Het kan ook geen kwaad uit te zoeken of er subsidies of aftrekbare kosten zijn, waardoor je mogelijkheden op financieel gebied wat vergroot worden

Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten. Je hoeft dan immers niet op te draaien voor het uurloon van aannemers en vakmensen. Soms kom je bij meer specialistische taken daar echter niet onderuit en in dat geval is het nuttig diverse offertes aan te vragen. Je kunt dan zorgvuldig afwegen wie de beste en vooral meest voordelige aanbieding heeft.

Uiteraard is de tijdsfactor ook van groot belang, want hoe langer je bezig bent met de renovatie van je huis, hoe duurder dat zal uitvallen. Dit geldt niet alleen voor het aantal werkuren dat je moet betalen, maar ook de kosten die je moet maken voor de overlast die het allemaal veroorzaakt. Het kan namelijk gemakkelijk zo zijn dat je gedurende de werkperiode alternatieve woonruimte zal moeten hebben, of een hoop spullen elders moet opslaan.

Uitbreiden

Hoe uitgebreider de renovatie van je huis, hoe complexer de voorbereiding, uitvoering en aflevering zal zijn, met alle financiële gevolgen van dien. Natuurlijk wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn, zo veel mogelijk uit je beschikbare budget halen zonder aan de verwachte kwaliteit in te boeten. Naast planning is informatie daarin essentieel. Gelukkig biedt het internet de mogelijkheid tot antwoorden op de meeste, zo niet alle vragen en er is zelfs een gespecialiseerde site, volledig gericht op kosten die je bij een renovatie kunt maken.

Naast een grote hoeveelheid algemene informatie hebben de eigenaars van deze site een app ontwikkeld, die gedetailleerd uw kosten in beeld kunnen brengen: de verbouwtool. De werking van deze tool is te aanschouwen via een YouTube filmpje. Renovatie van je huis is een grote, maar soms noodzakelijke stap om je woonomgeving optimaal aan te passen aan je eisen. Helaas kan dit behoorlijk wat geld kosten, maar met een beetje overleg, informatie en hulp kun je het maximum halen uit je beschikbare budget.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader