Wonen / Huis en Tuin

Houd je huis koel in de zomer met slimme raambekleding: 4 handige tips

Het kan behoorlijk warm worden in de zomer, maar met slimme raambekleding kun je je huis koel houden.

Het kan behoorlijk warm worden in de zomer, maar met slimme raambekleding kun je je huis koel houden. In dit artikel delen we 4 handige tips om je huis koel te houden met behulp van slimme raambekleding. Ontdek hoe je met eenvoudige technologie een comfortabele en verfrissende omgeving kunt creëren tijdens de warme zomermaanden.

 

Isolerende raambekleding

De slimme raambekleding van Smartblinds is naast slim ook nog eens uitgerust met isolerende functies! Neem bijvoorbeeld onze elektrische plisségordijnen. Onze verduisterende plisségordijnen zijn aan de binnenkant van de honingraat cel voorzien van een aluminium coating. Deze coating vormt een extra isolatielaag in je gordijn, waardoor warme lucht van buiten niet langer door de ramen jouw huis binnensluipt.

 

Gebruik automatische instellingen

Met slimme raambekleding kun je de raambekleding automatisch openen en sluiten op specifieke tijdstippen. Zo kun je de warmte buiten houden wanneer de zon het felst is. Dit zorgt ervoor dat je huis vanzelf koeler wordt en voorkomt dat de hitte naar binnen komt.

 

Maak gebruik van zonnesensoren

Slimme raambekleding kan uitgerust worden met zonnesensoren die meten hoe fel het zonlicht is. Deze sensoren kunnen worden ingesteld om de raambekleding automatisch te sluiten wanneer de zon het felst is. Dit helpt om de warmte buiten te houden en beschermt je meubels en vloeren tegen schadelijke UV-stralen.

 

Verbind met een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan worden gekoppeld aan je slimme raambekleding. Hierdoor kun je de temperatuur in huis nauwkeurig regelen. Stel de thermostaat iets hoger in wanneer je niet thuis bent en laat de raambekleding sluiten om de warmte buiten te houden. Zo hoef je minder gebruik te maken van airconditioning en bespaar je energie.

 

Gebruik spraakbesturing

Met spraakassistenten zoals Google Assistant of Amazon Alexa kun je je slimme raambekleding bedienen met je stem. Je kunt de raambekleding eenvoudig openen of sluiten zonder dat je fysiek de bedieningselementen hoeft aan te raken. Dit is handig als je in een andere kamer bent en snel de temperatuur wilt aanpassen.

 

Slimme raambekleding biedt eenvoudige oplossingen om je huis koel te houden in de zomer. Met automatische instellingen, zonnesensoren, een slimme thermostaat en spraakbesturing kun je de warmte buiten houden en een comfortabele omgeving creëren. Profiteer van de voordelen die slimme raambekleding van Smartblinds je biedt en geniet van een koel en aangenaam huis tijdens de zomerse hitte.

Lees meer blogs over allerlei onderwerpen en  tips op deze website.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader