Algemeen

ICT Netwerkbeheer – laat een ander er lekker voor opdraaien!

Wellicht doe je het allemaal als organisatie nog lekker intern en heb je je ICT Netwerkbeheer binnen je eigen muren gehouden. Soms lukt dat best aardig maar er zijn punten waarbij je als onderneming niet langer haalbaar je eigen beheer kunt doen. Redenen daarvoor zijn dan dat je organisatie te groot is geworden of dat het netwerk wel heel complex qua structuur is. 

Ook ga je op een gegeven moment de gespecialiseerde kennis missen bij je allround interne team. En kostenoverwegingen kunnen ook een reden zijn om op een gegeven moment over te stappen en je netwerkbeheer aan externen toe te vertrouwen. De alarmbellen gaan helemaal af als je merkt dat je technologische innovaties maar heel moeilijk vlekkeloos kunt invoeren. Hieronder staan liefst acht argumenten op een rij om je over te halen toch te overwegen om je ICT Netwerkbeheer uit te besteden aan externe professionals.

1 ICT Netwerkbeheer voor kostenbesparing

Externe netwerkbeheerders weten van de hoed en de rand. Die zijn gespecialiseerd in het beheren van netwerken. Ze hebben de nieuwste technologieën op elk moment tot hun beschikking en bulken van de ervaring. Door hen in te schakelen wordt je beheer efficiënter en bespaar je op kosten. Je hebt wel kosten, maar die zijn nu ineens voorspelbaar. Die lees je terug in de uitbestedingscontracten zodat je gemakkelijk je budgetten kunt beheren.

2 Focus op kernactiviteiten

Netwerkbeheer uitbesteden, betekent dat jij meer adem krijgt. Je interne teams worden niet langer daarmee belast en kunnen zich focussen op je kernactiviteiten. Technische details waar ze sowieso al niet goed in waren, kunnen ze nu links laten liggen. 

3 ICT Netwerkbeheer biedt toegang tot expertise

Met uitbesteed ICT Netwerkbeheer haal je meteen ook enorme expertise binnen. Je krijgt hulp van een team van specialisten. Dienen zich nu problemen aan, dan zijn die veel sneller opgelost dan wanneer een intern team er mee moest gaan puzzelen. Daardoor wordt je organisatie efficiënter.

4 Flexibiliteit en schaalbaarheid

Van je externen moet je het echt hebben. Die kunnen gemakkelijker inspelen op alle mogelijke veranderingen die je organisatie steeds maar weer ondergaat. De externen zijn meesters in het snel schalen als je groeit of juist in moet krimpen. Zo hoef je als organisatie zelf geen resources aan te nemen of af te stoten.

5 Beveiliging en compliance met ICT Netwerkbeheer

Externe netwerkbeheerders zijn meestal prima op de hoogte van de laatste beveiligingsnormen en -praktijken. Zij kunnen daarom goed helpen bij het implementeren van de nieuwste beveiligingsmaatregelen. Zo voldoe je als organisatie ook meteen aan de wettelijke compliance-eisen.

6 24/7 monitoring en ondersteuning

Ga je voor extern ICT Netwerkbeheer, dan verzeker je je meestal van 24/7 monitoring en ondersteuning. Komt er een probleem, dan wordt dat onmiddellijk ontdekt en aangepakt, binnen of buiten de reguliere kantooruren.

7 Risicobeheer

Het is ook nog eens zo dat je door het uitbesteden van netwerkbeheer je risico’s kunt spreiden. Een voorbeeld kan dat verduidelijken. Heb je personeelsverloop binnen de organisatie, dan blijft de continuïteit van het netwerkbeheer gewaarborgd. Want de externe serviceprovider is verantwoordelijk voor het personeelsbestand.

8 Technologische innovatie met ICT Netwerkbeheer

Besteed je je ICT Netwerkbeheer uit, dan blijf je bijna automatisch helemaal bij met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Externe providers integreren de nieuwste technologieën snel in het netwerk. Zo blijf je een geavanceerd en efficiënt netwerk houden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader