OverigZakelijk

Intervisie advocaten

Intervisie advocaten

Als advocaat moet je je af en toe ook laten bijscholen. Een belangrijk onderdeel daarvan is intervisie advocaten. Maar wat is dat nou: intervisie advocaten? In dit artikel praten we je bij over intervisie advocaten en hoe een intervisie gesprek precies in zijn werk gaat. Overweeg je ook om intervisie gespreksleider te worden, dan kun je aan het eind van dit artikel lezen wat een intervisiebegeleider moet kunnen.

Wat is intervisie advocaten?

Bij intervisie advocaten ga je als advocaat in gesprek met je vakgenoten. Deze vakgenoten werken ook in dezelfde tak van advocatuur als jij en hebben ook dezelfde functie. Geheimhouding is verplicht. Je bespreekt zaken waar je tegenaan loopt in je werk, maar zeker geen juridische zaken! Balans tussen werk en privé kan bijvoorbeeld lastig zijn en dat bespreek je dan in zo’n intervisie gesprek. Voor een goed gesprek zijn er minimaal 3 personen en maximaal 10 mensen nodig.
Het doel van de gesprekken van intervisie advocaten is om erachter te komen waardoor het probleem nou de veroorzaakt wordt. zodat je hiermee in je werk als advocaat aan de slag kan.

Hoe gaat intervisie advocatuur precies in zijn werk?

Het intervisie advocaten gesprek gaat volgens een vast patroon:

• Je begint met een voorstelronde, want dan weet je met wie je in gesprek gaat.
• Bij de 1e fase bespreek je de kwestie (de beeldvormingsfase), zodat je weet wat er speelt.
• Bij de 2e fase deel je feedback en ervaringen met elkaar(de oordeelsvormingsfase). Je gespreksgenoten kunnen oplossingen aandragen.
• De inzichten die je tijdens het gesprek opgedaan hebt, deel je bij de 3e fase met de andere leden van de intervisiegroep (de inzichtvormingsfase).

 

Intervisie advocatuur

Als advocaat moet je 8 uur (4 maal 2 uur) per jaar intervisie advocatuur volgen. Iedereen die deelneemt aan het intervisiegesprek moet evenveel inbreng hebben. De intervisie gesprekken vallen onder de niet-juridische opleidingsuren. Tijdens de corona pandemie zullen er hoofdzakelijk online gesprekken zijn, maar er zullen zeker ook fysieke gesprekken gegeven worden. Let wel op: de gespreksleider van zo’n intervisie advocaten gesprek moet wel bevoegd zijn, anders is het niet geldig.

De prijzen voor een intervisie

Als je je als advocaat zelf aanmeldt kost het je 75 euro inclusief BTW voor een fysieke interventietraining en 54 euro inclusief BTW voor een online intervisie bijeenkomst. Andere doelgroepen zoals ondernemers, moeders, docenten en zorgpersoneel kunnen ook een intervisie gesprek volgen. Dit kost online 35 euro en fysiek 45 euro, dat is beiden inclusief BTW. Liefdadigheidsinstellingen betalen per dagdeel 300 euro exclusief BTW.

De eisen voor de gespreksleider van intervisie advocatuur

Omdat advocatuur soms met gevoelige informatie werkt, word je niet zomaar een gespreksleider van intervisie advocaten. Je zult aan een aantal eisen moeten voldoen:
• Als gespreksleider van intervisie advocaten moet je geregistreerd staan bij Nederlandse Orde van Advocaten.
• Om überhaupt geregistreerd te worden moet je een master gedaan hebben.
• Recentelijk moet je ook een training voor intervisie-coaching hebben gevolgd.
• Je moet als intervisiebegeleider minstens 1x een intervisiegesprek gedaan hebben in de laatste 5 jaar.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader