Fietsen

3 redenen om een e-bike aan te schaffen

Nederland is een echt fietsland. Overal ter wereld staan we bekend om onze fantastische fietsinfrastructuur en de stallingen vol fietsen. Dat is niet voor niets, want nergens ter wereld pakken zoveel mensen de fiets. Bijvoorbeeld om naar het werk te gaan. Of school. Leren fietsen hoort bij de standaard ontwikkeling van de Nederlander. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste gezinnen wel één of meerdere fietsen hebben staan. Opvallend is dat er steeds vaker voor elektrische fietsen worden gekozen. De cijfers liegen er niet om. Van de totale hoeveelheid verkochte fietsen in ons land, is een kwart een elektrische fiets.
Ben jij ook iemand die regelmatig bij de ebikes zwart heeft staan zwijmelen? Maar de prijs toch net te duur vond? Hier zijn 3 redenen om toch die knoop door te hakken en een e-bike aan te schaffen.

1. Beter voor het milieu

Fietsen is enorm populair. Toch zien we ook nog al te vaak dat vaker de auto wordt gepakt in plaats van de fiets. Lekker makkelijk, snel en zo kan je goed langere afstanden overbruggen. Hoewel dit natuurlijk klopt, is het wel een stuk minder goed voor het milieu. De CO2-uitstoot in ons kleine landje is enorm. Daar moet verandering in komen. Maar om al die lange afstanden met een gewone fiets af te leggen… dat zal wel enorm veel tijd én energie kosten. Een elektrische fiets biedt in dit geval de oplossing. Deze maakt het mogelijk om veel sneller lange afstanden af te leggen en het kost ook nog eens minimale energie. Dat maakt lange afstanden fietsen weer leuk én gemakkelijk.
Duits onderzoek heeft uitgewezen dat een elektrische fiets tot voor 40 keer minder CO2-uitstoot zorgt dan een auto. Reken dus maar eens uit hoeveel jij kunt bijdragen aan een beter milieu wanneer je je auto weg zou doen (of in elk geval veel minder zou gebruiken). Een beter milieu begint immers bij jezelf. Dus hup naar die fietsenwinkel en koop jouw nieuwste vervoersmiddel. Niet alleen goed voor het milieu, maar het geeft ook nog eens gegarandeerd een goed gevoel.

2. Sneller in de spits

Een elektrische fiets is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt er in de meeste gevallen ook nog eens voor dat je veel sneller bent in de spits. Zeker in drukke steden. Het duurt vaak heel lang om je hier met de auto door het verkeer te maneuvreren. In die tijd had je via het fietspad er misschien al lang kunnen zijn. Daarom is een e-bike zeker wanneer je vaak in de grote steden rijdt een goed idee.

3. Fit blijven

Veel mensen zijn bang dat een e-bike verder weinig doet voor hun conditie. Je beschikt immers over trapondersteuning. Ondersteuning ja, maar dat betekent niet dat je verder niets zelf hoeft te doen. Bovendien bepaal je zelf hoe zwaar die ondersteuning is. De trapondersteuning zorgt ervoor dat je gemakkelijker en sneller lange afstanden kunt rijden, maar zelf moet je ook nog blijven bewegen. Dit kan dus een zeer laagdrempelige methode zijn om lekker fit te blijven. Bovendien leg je vaak langere afstanden af dan je normaal gesproken met een normale fiets zou doen.

Overtuigd van de voordelen van een e-bike? Bekijk dan de elektrische fiets testresultaten, zo vind je dé e-bike die het beste aansluit bij jouw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader