Motorvoertuigen en tweewielers

Opladen van je elektrische auto: makkelijker dan je denkt

Het kopen van een elektrische auto is nog steeds een grote stap. Veel dingen zijn anders dan bij een benzine-auto of een auto op gas. Je moet rekening houden met oplaadtijd en oplaadmogelijkheden. Het elektrisch laden via Yeetpower.com maakt het laden van je elektrische auto een stuk makkelijker. Zij maken namelijk gebruik van een uitgekiend netwerk van oplaadmogelijkheden in plaats van een laadpaal op elke straathoek. In elke buurt of regio zijn er zo genoeg oplaadmogelijkheden die meegroeien met de behoefte. Yeetpower combineert verschillende laadmogelijkheden tot een slim systeem. Bijzonder is ook de samenwerking met vastgoedeigenaren. Ook wordt een systeem ontwikkelt waarbij de accu’s van elektrische auto’s worden gebruikt als tijdelijke opslag van energie. Het gaat dan om lang geparkeerde auto’s op parkeerplekken bij bijvoorbeeld vliegvelden of veerhavens.

 

Oplaadmogelijkheden

Gebruik je de auto vooral voor woon-werkverkeer en voor korte ritjes, dan kun je soms goed uit de voeten met de laadpaal op je werk en een laadpaal op een parkeerplek in de buurt. Het tarief is wel iets hoger dan je elektriciteitstarief thuis en je moet nog betalen voor je laadpas. Wil je graag zeker zijn van het feit dat je kunt opladen wanneer je wilt? Of heb je geen laadpaal in de buurt? Dan is investeren in je eigen laadpaal of laadbox een goed idee. Dat kost tussen de 1500 en 2000 euro. Het heeft als voordeel dat je je eigen thuistarief betaalt voor elektriciteit en je bent natuurlijk altijd verzekerd van een plek. Je moet wel een parkeerplek bij je eigen huis hebben. Het laden bij een reguliere laadpaal, of hij nu bij je huis staat of ergens anders, duurt een aantal uren. Het kost een dag of een nacht. Dat is prima wanneer je auto een dagje op het werk staat aan een paal of ‘s nachts thuis lekker lang kan laden.

 

Elektrisch laden voor lange afstanden of op vakantie

Je kunt met een elektrische auto gemiddeld zo’n 250 kilometer rijden op een volle accu. De goedkopere auto’s rijden tussen de 100 en 200 kilometer, de allerduurste halen tegenwoordig al 500 kilometer. Het is dus steeds minder een belemmering om een elektrische auto te kopen. Toch moet je onderweg op een lange rit of onderweg naar je vakantieadres wel eens bijtanken. Dat kan bij een snellader. Daar kun je in twintig tot veertig minuten je accu voor ongeveer 80% opladen. Snelladers zijn veel te vinden bij tankstations of op andere plekken onderweg. Rijkswaterstaat heeft een nieuw verkeersbord ontwikkeld. Alle borden die verwijzen naar een parkeerplaats of pompstation met een snellader hebben een blauwe zeshoek met een stekker erin. Zo weet je waar je een snellader kunt vinden. Nederland loopt voorop met elektrisch rijden, maar ook in het buitenland zijn genoeg laadmogelijkheden. Via internet is gemakkelijk te vinden waar de laadpalen in het buitenland zijn

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader