Zakelijk

Wat zijn pompwagens precies?

Binnen een bedrijf is het mogelijk om gebruik te maken van tal van verschillende hulpmiddelen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de heftruck. Daarnaast is het zo dat er eveneens in veel ondernemingen gebruik wordt gemaakt van zogenaamde pompwagens. Het is bij deze hulpmiddelen in het bijzonder van belang om er aandachtig voor te zijn dat ze zich kenmerken door een vrij beperkte hefhoogte. Het betreft hier een hoogte welke varieert tussen 15 en 20 centimeter. Dit zorgt ervoor dat het vanzelfsprekend is dat je een dergelijke pompwagen niet kan gebruiken voor het stapelen van lasten. Daarvoor is de maximale hefhoogte gewoon veel te klein. Wil je hier nu graag meer over te weten komen? Dan is het doornemen van onderstaande informatie zeer interessant.

 

Verschillende soorten pompwagens

Wanneer we de pompwagens die op de markt zijn terug te vinden gaan vergelijken kunnen we vaststellen dat er daarbij sprake is van tal van verschillende soorten exemplaren. In eerste instantie geldt voor elk type pompwagen dat ze er bekend om staat een ontzettend belangrijk en tevens ook zeer populair hulpmiddel te zijn binnen de bedrijfswereld. We maken in de praktijk een onderscheid tussen verschillende soorten pompwagens. Het gaat hierbij dan meer concreet om de onderstaande:

  1. Een handpalletwagen; 
  2. Een elektrische palletwagen;

Voordat je over gaat tot het kopen van een bepaald exemplaar is het zeer belangrijk om je even te verdiepen in de verschillen waar onderling sprake van is. Wanneer we dat doen kunnen we vaststellen dat deze verschillen niet onaanzienlijk zijn. We vertellen je hieronder graag meer over. 

 

Wat is een handpompwagen?

De eerste optie waarover je beschikt op het vlak van pompwagens is een zogenaamde handpompwagen. Het gaat hierbij om een uitstekend hulpmiddel om zware goederen over een korte afstand te kunnen verplaatsen. Zoals de naam reeds aangeeft is het wel zo dat dit hulpmiddel met de hand dient te worden bediend. De wagen is uitgerust met een speciale vork welke onder de pallets kan worden geschoven. Ondanks het feit dat dergelijke pompwagens er bekend om staan ontzettend populair te zijn moet het gezegd dat er toch ook goede redenen aangehaald kunnen worden om te kiezen voor het aanschaffen van een elektrische pompwagen. Wil je hier graag meer over te weten komen? Ook deze bespreken we graag voor je hieronder. 

 

Hoe werkt een elektrische pompwagen? 

Vandaag de dag kan je bij het kopen van pompwagens eveneens kiezen voor een elektrisch exemplaar. Voor een dergelijke pompwagen geldt dat ze in de praktijk gebruikt wordt voor dezelfde zaken als een handpompwagen. Dit gezegd hebbende is het zo dat er hierbij geen sprake is van een aandrijving door menselijke kracht. De transpallet is in dit geval voorzien van een elektrische motor waardoor er beduidend minder krachtinspanningen zijn vereist. Zowel voor het opkrikken als voor het verplaatsen van de last is het zo dat er gebruik kan worden gemaakt van speciale bedieningsknoppen. Het is mogelijk om zowel te kiezen voor een exemplaar waarbij de gebruiker er te voet gebruik van kan maken als plaats kan nemen op het sta-platform welke mogelijks voorzien kan zijn. 

Overtuigd? Ga dan naar Wiersmaheftrucks.nl.

Vond je deze blog interessant? Lees meer op Tips en Zo. Of bekijk onze ‘alle blogs‘ pagina voor leuke onderwerpen en artikelen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader