Eten & Drinken

We gaan steeds bewuster en verantwoorder eten

We veranderen als mensen continue op verschillende vlakken. Met alle veranderingen die we ondergaan verandert ook ons eetpatroon en onze gewoonten. Een belangrijk verandering op dit gebied, is dat we een stuk bewuster proberen te leven en vooral op zoek te gaan naar duurzaam voedsel zonder concessies te hoeven doen op de gezondheid en inname van essentiële voedingsbronnen voor het lichaam.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat in het kader van deze ontwikkeling steeds meer mensen kiezen voor een vegetarisch of zelf veganistisch dieet. Een van de voornaamste redenen hiervoor, is het beperken van de zogenaamde carbon footprint en het behoud van de planeet en haar oceanen. Er komen steeds meer geschikte plantaardige producten bij een goede invloed hebben op de gezondheid, zoals bijvoorbeeld plantaardige Omega 3 in de vorm van algenolie.

Vetzuren zijn onmisbaar voor de mens

Vetzuren zijn ontzettend belangrijk voor de mens. Niet alleen wanneer het gaat om het gezichtsvermogen en deinvloed op de hersenen, maar vooral vanwege de positieve invloed op de gesteldheid van het hart en de bloedvaten. Veel gezonde vetzuren zitten in verschillende producten, zoals vette vis, vlees en in diverse bladgroenten.

Natuurlijk gaat de voorkeur uit naar de dierenvrije plantaardige producten op die gebied en die zijn inmiddels gevonden in de vorm van algenolie. Tot voor kort namen mensen vaak supplementen met daarin visolie concentraat verwerkt om Omega 3 binnen te krijgen, maar diverse onderzoeken hebben inmiddels uitgewezen dat de consumptie van vegan Omega 3 net zo gezond is en daarom een meer verantwoorde optie is.

Algenolie kan helpen bij het controleren van het cholesterolgehalte

In de dagelijkse voeding zit vaak zonder dat je het door hebt wel Omega 3, maar om ervoor te zorgen dat je genoeg van deze belangrijke stof binnenkrijgt, is het soms raadzaam om supplementen te nemen. In diverse webshops vind je een groot assortiment aan plantaardige Omega 3 producten, waarbij vaak het product in handzame potjes wordt verkocht die gevuld zijn met zogenaamde capsules.

De capsules bevatten precies de juiste aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Omega 3 en kan eenvoudig genuttigd worden in combinatie met bijvoorbeeld een glas water om het makkelijk te kunnen door slikken. Er zijn ook gevallen waarbij mensen om diverse redenen geen cholesterolverlagende producten kunnen consumeren. In dit geval kan algenolie ook een uitkomst bieden en helpen het cholesterolgehalte te verlagen en onder controle te houden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader