Computer-ICTWerk en Opleiding

Carrière maken in de ICT: 3 gouden tips

Diploma op zak en op zoek naar je allereerste echte baan. Een spannende stap. Een hele uitdaging. Je wilt er alles aan doen om carrière te maken. Helaas is dat niet altijd gemakkelijk. De arbeidsmarkt voldoet niet altijd aan de wensen. Als je nog weinig ervaring hebt, is het lastig om de juiste baan te vinden. Zelfs wanneer je over de juiste diploma’s beschikt. Gelukkig heb je als ICT’er wel een streepje voor. Hier is veel vraag naar. Hierdoor is de baanzekerheid goed. Hierdoor heb je veel goede kaarten in handen om snel hogerop te klimmen. Maar dat betekent niet dat de kansen voor het oprapen liggen. Je moet deze wel aangrijpen. Wil jij een vliegende start maken? Hieronder volgen drie gouden tips om je op weg te helpen. 

  1. Ga op zoek naar een baan met opleidingsmogelijkheden 

 

Er zijn momenteel veel vacatures binnen deze sector. Daardoor heb je meer mogelijkheden om uit te kiezen. Grijp deze kans aan om op zoek te gaan naar een baan met veel extra opleidingsmogelijkheden. Ga bijvoorbeeld aan de slag bij www.fresh-minds.nl. Hier kun je aan de slag als IT-consultant. Dat houdt in dat je bedrijven helpt bij het oplossen van hun IT-vraagstukken. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen binnen zeer korte tijd veel ervaring opdoet, maar ook dat je over meerdere opleidingsmogelijkheden beschikt. Jij staat centraal als consultant. Zo beschik je over meerdere mogelijkheden om je kennis te verbreden, certificaten te behalen en je communicatietechnieken te verbeteren. Hier heb je niet alleen nu veel aan, maar ook in de toekomst. 

 

Wil je bij Fresh minds werken? Laat je dan van tevoren informeren over de mogelijkheden en leg uit waar je naar op zoek bent. Je bent zelfs in staat om je voorkeuren met betrekking tot projecten door te geven. Zo doe je ervaring en kennis op in het vakgebied waar jij sterk in bent of waar je juist in wil leren uitblinken. 

  1. Wees flexibel 


Het is soms heel verleidelijk om te kritisch te zijn als het om vacatures gaat. Zeker als je ziet dat er veel vraag is naar ICT’ers. Dan denk je misschien dat je alle mogelijkheden hebt en kritisch mag zijn. Dat is ook zo, maar wees je er wel van bewust dat je ook flexibel moet zijn. De perfecte baan bestaat niet. Het is ook wat je er zelf van maakt. Bovendien moet je die eerste jaren echt aangrijpen om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Dit betekent ook dat je soms werk moet doen waar je minder blij van wordt. 

  1. Houd je kennis op peil 


Dat je pas afgestudeerd bent, betekent niet dat je alles weet wat er te leren valt. Zeker niet in zo’n innovatieve sector. Daarom is het van essentieel belang om je kennis op peil te houden. Doe daarom voldoende aan zelfontwikkeling en probeer waar mogelijk extra cursussen te volgen. Je moet het razende tempo waarin de ICT zich ontwikkelt wel kunnen volgen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader