Dieren

Dieren nieuws

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Dieren nieuws. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO Youtube

Goedenavond, welkom bij Zondag met Lubach. We beginnen zoals elke week met: Precies. En deze week is het verdrietig nieuws. Een alarmerend rapport van het Wereld Natuur Fonds. Het aantal dieren in het wild neemt wereldwijd drastisch af. Een onderzoek onder 4000 diersoorten! Hebben ze nou gewoon een enquete gehouden? Wat zou je nou kunnen vragen… Eh… Nou, dat moesten ze dan invullen en dan konden ze gratis in het publiek zitten… bij de opnames van RTL Late Night, hartstikke leuk voor die dieren.

Bedreigde dieren

De Internationale Unie voor Natuurbehoud brengt in kaart welke dieren allemaal bedreigd worden. De gorilla wordt bedreigd. De rode panda. De bonte stint. De noordelijke witte neushoorn. En met name die laatste heeft het zwaar. Een paar maanden geleden waren er nog 3. Het mannetje Sudan, zijn dochter Najin en zijn kleindochter Fatu. Voor het mannetje werd toen zelfs heel ludiek… een Tinder-account aangemaakt om de soort te redden, maar dat is niet gelukt. Dat snap ik ook wel. Nee, da’s m’n dochter. Nee, da’s m’n kleindochter. Nee, da’s m’n dochter weer! Oeh! O, nee dat was m’n kleindochter… Ach was ik maar dood… Ook sommige dieren in Nederland hebben het moeilijk. Voor de vogelwerkgroep Geesteren komen de dramatische cijfers van het WNF niet als een verrassing. Ieder jaar verdwijnt er bij ons in de groep wel een vogelsoort. De veldleeuwerik is ook al weg. De tureluur is ook al weg. De korhoender is ook al weg. En zo gaat het achter elkaar door. En deze staat op het punt om ook weg te gaan. Hm… Ik ben geen ornitholoog, maar ’t zou kunnen dat het voor deze eigenlijk ook al te laat is.

Er is nog hoop

Maar goed. Doen alle grote dieren het dan slecht? Nee, er is EEN soort waar het WEL goed mee gaat. Een soort die misschien als voorbeeld zou kunnen dienen voor de andere dieren. En ik zeg dat niet omdat ik daar dan zelf bij hoor… maar ik vind, hoe de mens zich staande weet te houden te midden van al dat geweld. Is zelfs zijn territorium aan het uitbreiden. Ik vind dat iets machtigs. Dus mensen: keep up the good work. En andere dieren: Kom op he, tandje erbij! Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader