Algemeen

Het internet staat boordevol sites en webshops omtrent carstyling

Veel mensen zijn wel bekend met het tunen van auto’s en er zijn in Nederland dan ook duizenden trotse bezitters van een getunede auto. Van de Impreza tot de Golf, de ene nog spectaculairder en sneller dan de andere. Autotuning wordt ook wel carstyling genoemd en is tegenwoordig laagdrempeliger dan ooit.

Door het toegenomen aantal webshops is het aanzienlijk goedkoper om tal van verschillende onderdelen te importeren uit het buitenland, waardoor voor velen het stylen van de auto een stuk toegankelijker is geworden. Op het internet vind je naast de vele webshops omtrent tuning en styling, ook tal van platforms waar projecten tussen liefhebbers met elkaar gedeeld worden en tips over het stylen met elkaar worden uitgewisseld.

Carstyling is toegankelijker dan ooit

Sommige onderdelen van de auto zijn relatief eenvoudig om zelf te vervangen wanneer je met jouw auto aan de slag gaat, maar sommige onderdelen vergen meer kennis van de techniek om dit zelf te kunnen doen. Vooral het mechanische gedeelte waarbij aspecten van de motor worden aangepast ligt iets complexer.

Veel hobbyisten zijn hier dan ook erg handig in en stellen vragen aan elkaar op het internet om zo zelf de beste manier om iets te doen te vinden. Voor hen die nog niet over deze vaardigheden en kennis beschikken, zijn er tegenwoordig ook steeds meer gespecialiseerde tuning garages te vinden die hier volledig op gericht zijn en op zeer professionele manier jouw auto volledig kunnen stylen en tunen. Je kan het hiermee zo gek maken zoals je zelf wil.

Een spoiler valt zowel onder cartuning als carstyling

Wanneer je een auto hebt die een snelle accelaratie heeft en zeer sportief rijdt dan wil je natuurlijk ook dat de looks hier ook op afgestemd zijn. Het visuele aspect van het aanpassen van de auto valt theoretisch gezien onder het begrip carstyling, terwijl het aanpassen van het motorische gedeelte onder de noemer cartuning valt.

Toch zijn er ook aspecten die aangepast kunnen worden maar in beide categorieën vallen. Een goed voorbeeld hiervan, is een spoiler. Een spoiler geeft de auto een sportieve look, waarmee deze onder carstyling valt, maar de spoiler heeft ook een invloed op de aerodynamica, waardoor ook de prestaties van de auto in principe verbeteren en dit daarom ook onder de noemer van cartuning geschaard kan worden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader