Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur

Tips over de geheimen van essentiële oliën

Als jij nieuw bent in de wereld van etherische oliën bent, dan kunnen we jou vertellen dat etherische oliën geconcentreerde vloeistoffen zijn die uit planten worden gewonnen. Ze worden meestal voor aromatherapie gebruikt en bieden veel voordelen. Zoals het verminderen van stress, het verbeteren van de slaap en van de stemming.

 

Laat je echter niet intimideren door alle mogelijke informatie over deze essentiële oliën. Of alle keuzes die er beschikbaar zijn. Het belangrijkste is om er eentje, twee of stiekem drie te kiezen die jij echt lekker vindt ruiken. Zorg ervoor dat het absoluut een pure etherische olie is. Hieronder vind je belangrijke tips die nog meer geheimen van deze heilzame oliën ontsluieren.

Essentiële oliën begrijpen voor een veilig en effectief gebruik

 

Misschien herken je het flesje of de geur van een essentiële olie. Maar het is ook belangrijk om te leren wat er komt kijken bij het maken van de krachtige vloeistof die erin zit. Het eenvoudige antwoord daarop is, dat heel veel van welke plant dan ook vanwege haar aroma daarvoor geplukt wordt.

 

De goede aspecten van het gebruik van zoveel plantaardig materiaal bij het maken van etherische oliën., zijn de kracht van de geur en de verscheidenheid en opeenhoping van belangrijke plantaardige stoffen. Deze super geconcentreerde vloeistoffen kunnen ook nadelige effecten hebben als ze niet op de juiste manier worden gebruikt.

Waarom gebruik jij een etherische olie?

 

Je zou eerst jouw persoonlijke behoeften willen onderzoeken om je tot deze hulpmiddelen te wenden. Er zijn immers tal van voordelen aan het gebruik van essentiële oliën. Je kunt je er ontspannender door voelen, een kalmerende omgeving creëren, of jezelf met een gevoel van welzijn helpen. Je moet je daarnaast afvragen of jij geuren om jou heen wilt creëren. Of dat jij je op specifieke delen van het lichaam wilt richten. Zoals voor sensaties van verkoeling, opwarming of rust.

Het kiezen van jouw olie

Zodra jij jouw behoeften weet, dan kun je daarna de juiste methode en olie kiezen:

Kalm gevoel

Als je bijvoorbeeld naar een kalm gevoel op zoek bent. Wend je dan tot geuren als lavendel, geranium, roos, ylang ylang en vanille. Als jij je daarentegen energieker wilt voelen, richt je dan op citrus, tijm, pepermunt en kaneel.

Aanpassen geur omgeving

Als jij daarbij graag de geur van jouw omgeving wilt aanpassen, gebruik dan een diffuser. Verdun de olie in een spuitfles om het te sprayen. Of neem een bad met slechts een paar druppels etherische olie.

Direct gebruik op je lichaam

Als jij echter een specifieke sensatie op jouw lichaam wilt ervaren, kies dan voor een plaatselijke toepassing. Maar je moet daarvoor dan wel een extra stap zetten, die hieronder beschreven wordt. 

Gebruik een dragerolie

Het gebruik van krachtige essentiële oliën in hun pure vorm kan irritatie en andere ongemakken veroorzaken. Lavendel, en andere leden van de munt familie, kunnen bijvoorbeeld de huid na een directe toepassing uitdrogen. Om deze reden moet er, voor een comfortabel plaatselijk gebruik, altijd een dragerolie gebruikt worden.

Een dragerolie is een neutrale olie die gebruikt wordt om de essentiële oliën te verdunnen, die jij op jouw huid wilt gebruiken. Je wilt in dit geval dat deze dragerolie ook van planten is gemaakt. Kokos-, olijf- en druivenpitolie zijn veel voorkomende drageroliën. Het helpt natuurlijk ook mee om je mix van drager en etherische olie eerst op een klein stukje huid te testen. Om zo te zien hoe jouw lichaam erop reageert, voordat jij het op een groot gebied aanbrengt.

Natuurlijke stoffen gebruiken

Er zijn uiteindelijk bijzonder veel tips en trucs voor essentiële oliën beschikbaar. Die jou allemaal leren hoe je perfect naar een leven zonder chemische middelen overstapt. Er is iets speciaals aan een huis dat lekker natuurlijk ruikt. De bovenstaande tips over de geheimen van essentiële oliën helpen jou daar prima bij op weg!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader