Gezondheid en Verzorging

Wat kun je doen tegen droge ogen?

Droge ogen kunnen vervelend zijn. Ze kunnen je ogen prikken en voelen je oogleden gezwollen aan. Soms kan het zelfs moeilijk zijn om je ogen open te houden. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om de symptomen van droge ogen te verminderen. Om je een idee te geven wat je er zelf allemaal aan kunt doen, hebben we een aantal praktische tips voor je waar je direct zelf mee aan de slag kunt. Uiteraard kan het zijn dat deze tips niet helpen. Het enige wat je dan kun doen, is contact opnemen met je huisarts. Uiteraard is het wel eerst goed om zelf te kijken wat je eraan kunt doen. In de meeste gevallen kun je namelijk droge ogen zelf verhelpen.

Zelf goed hydrateren

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je ook je eigen vochtgehalte goed op pijl hebt. Aangezien we voor 2/3 uit water bestaan, is het belangrijk om dagelijks voldoende te drinken. Wen jezelf daarom dus ook aan om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Vind je dit lastig? Wen jezelf dan gewoon aan om ieder uur een glas te drinken. Je zult merken dat dit in de meeste gevallen niet alleen helpt tegen droge ogen, maar je je ook voor de rest een stuk fitter voelt.

Oogdruppels

Eventueel kun je ook oogdruppels of oogzalfjes gebruiken om de symptomen van droge ogen te verminderen. Wel is het belangrijk dat je vooraf de huisarts raadpleeg om te overleggen of dit wel of niet verstandig is. Het kan namelijk heel goed zijn dat de huisarts je ogen eerst zelf wil kunnen beoordelen, voordat je met druppels mag beginnen. Het is dus ook belangrijk hier goed naar te luisteren. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je je ogen erger beschadigd dan dat ze nu al zijn.

Niets helpt wat nu?

Als je last blijft houden van droge ogen, raadpleeg dan je huisarts. Er zijn verschillende medicijnen die de symptomen kunnen verminderen of zelfs genezen. Neem contact op met je arts als je ogen erg rood zijn, veel pijn doen of constant waterig zijn. Het is ook belangrijk om een arts te raadplegen als je plotseling last krijgt van droge ogen, aangezien dit een teken kan zijn van een ernstige aandoening. Door je eigen gezondheid goed in de gaten te houden en direct aan de bel te trekken wanneer er iets aan de hand is, zorg je ervoor dat er tijdig kan worden gehandeld en voorkom je erger. Je kunt ook kiezen voor een behandeling om er vanaf te komen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader